Ostre żeberka z rusztu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ostre żeberka z rusztu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725902.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis nadaje się na grila jak i na obiadek upieczony w kuchence. Podawać z sałatką i ziemniaczkami.
0
0 / 0
Przepis nadaje się na grila jak i na obiadek upieczony w kuchence. Podawać z sałatką i ziemniaczkami.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
1 szczyp. sól
1 łyżecz. musztarda
1 łyżecz. tabasco
0.75 szkl. ketchup kotlin łagodny
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. cebula
3 szt. cytryna
2 łyżka masło
2 łyżka sos sojowy
3 łyżka miód
Przygotowanie
W rondelku wymieszać ketchup z masłem, sosem sojowym, sokiem z cytryn, musztardą , tabasco, miodem i solą . Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulkę. Sos gotować 20 minut.Wysmarować sosem żeberka , wyłożyć mięso na ruszt. Grilować po 20 minut z każdej strony od czasu do czasu smarując pozostałym sosem.