0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
musztarda
1 Łyżeczka
Tabasco
0.75 Szklanki
ketchup
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
sos sojowy
3 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rondelku wymieszać ketchup z masłem, sosem sojowym, sokiem z cytryn, musztardą , tabasco, miodem i solą . Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulkę. Sos gotować 20 minut.Wysmarować sosem żeberka , wyłożyć mięso na ruszt. Grilować po 20 minut z każdej strony od czasu do czasu smarując pozostałym sosem.

Opis

Przepis nadaje się na grila jak i na obiadek upieczony w kuchence. Podawać z sałatką i ziemniaczkami.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz

Makaron z grillowanymi morelami i serem

Łatwy Do 40 min

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!