Ostre żeberka z rusztu

m7
Ostre żeberka z rusztu

0

0 / 0

Przepis nadaje się na grila jak i na obiadek upieczony w kuchence. Podawać z sałatką i ziemniaczkami.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 szczyp. sól

1 łyżecz. musztarda

1 łyżecz. tabasco

0.75 szkl. ketchup kotlin łagodny

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. cebula

3 szt. cytryna

2 łyżka masło

2 łyżka sos sojowy

3 łyżka miód

Przygotowanie


1

W rondelku wymieszać ketchup z masłem, sosem sojowym, sokiem z cytryn, musztardą , tabasco, miodem i solą . Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulkę. Sos gotować 20 minut.Wysmarować sosem żeberka , wyłożyć mięso na ruszt. Grilować po 20 minut z każdej strony od czasu do czasu smarując pozostałym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

918

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

64

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły