Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
zioła prowansalskie
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz ziołowy
0.25 Litra
oliwa z oliwek
400 Gramów
ingridient
Makaron Pióra Lubella Pełne Ziarno
500 Gramów
mięso mielone wołowo-wieprzowe
200 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron lubella pełne ziarno pióra gotujemy według przepisu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.
  2. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę aż się zeszkli a następnie dodajemy mięso mielone i razem smażymy.
  3. Do przecieru pomidorowego dodajemy podsmażone mięso z cebulką, odrobinę papryczki chili, posiekany ząbek czosnku, zioła, pieprz ziołowy i sól do smaku według uznania- chwilę razem dusimy.
  4. Na półmisku wykładamy makaron lubella pełne ziarno pióra, zalewamy sosem, następnie posypujemy startym żółtym serem i na wierzchu startym ogórkiem kiszonym. Sam wierzchołek możemy dodatkowo ozdobić listkiem świeżej bazylii.

Opis

Smaczne danie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Składniki nie wyszukane, ale w połączeniu dają wyszukany, wyrazisty dzięki odrobinie pikantności smak. Przepis, który nadaje się zarówno na obiad jak i kolację we dwoje.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!