Ostre burritos

m7
Ostre burritos

1

0 / 0

Ciekawy, ostry smak i oczywiście coś innego niż zwykle na obiad lub wczesną kolacje

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. papryka

1 szcz. pieprz

1 szcz. chilli

1 szcz. sól

1.50 szt. czerwona fasola

1 szt. pomidor w sosie własnym

2 szt. cebula

2 szt. czosnek

3 łyżka oliwa

3 łyżka śmietana

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka oliwa

50 dek. pierś kurczaka

25 dek. ser

30 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w małą kostkę, posypać przyprawami, obsmażyć na oliwie.

2

osobno podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać odcedzoną z zalewy fasolkę oraz pomidory, smażyć na małym ogniu 10-15 minut.

3

dodać kurczaka, przyprawić, poddusić jeszcze 15 minut, wymieszać ze śmietaną.

4

na placki do mąki dodać oliwę i tyle wody, żeby powstało elastyczne miękkie ciasto, odstawić na 20 minut, rozwałkować placki, upiec na suchej patelni z obu stron.

5

każdy posypać obficie serem, nałożyć farsz, zwinąć.

6

podawać z ketchupem lub salsą i podduszonymi warzywami

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły