Ostre burritos
m7
Ciekawy, ostry smak i oczywiście coś innego niż zwykle na obiad lub wczesną kolacje
1
0 / 0
Ciekawy, ostry smak i oczywiście coś innego niż zwykle na obiad lub wczesną kolacje
15
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. papryka
1 szcz. pieprz
1 szcz. chilli
1 szcz. sól
1.50 szt. czerwona fasola
1 szt. pomidor w sosie własnym
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
3 łyżka oliwa
3 łyżka śmietana
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka oliwa
50 dek. pierś kurczaka
25 dek. ser
30 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Mięso pokroić w małą kostkę, posypać przyprawami, obsmażyć na oliwie.
osobno podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać odcedzoną z zalewy fasolkę oraz pomidory, smażyć na małym ogniu 10-15 minut.
dodać kurczaka, przyprawić, poddusić jeszcze 15 minut, wymieszać ze śmietaną.
na placki do mąki dodać oliwę i tyle wody, żeby powstało elastyczne miękkie ciasto, odstawić na 20 minut, rozwałkować placki, upiec na suchej patelni z obu stron.
każdy posypać obficie serem, nałożyć farsz, zwinąć.
podawać z ketchupem lub salsą i podduszonymi warzywami