Ostra zupa po chińsku

maspexdigital
Ostra zupa po chińsku

0

0 / 0

Błyskawiczny przepis na ostrą zupę po chińsku. Wykorzystaj makaron chiński i sos chiński Łowicz, by w niecałe pół godziny wyczarować prawdziwie orientalny obiad. Wystarczy wlać sos do garnka, dodać wrzątku, dosypać tofu i gotować ok. 5 minut. Po odstawieniu z ognia wrzucić makaron i poczekać aż napęcznieje. Ostra zupa po chińsku jest już gotowa.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g makaron chiński

1 opak. sos chiński łowicz

250 g tofu

0.50 łyżecz. papryka chilli

4 szt. cebula dymka

Przygotowanie


1

Do garnka wlej Sos Chiński Łowicz i dodaj 400ml wrzątku. Dopraw chilli.

2

Tofu pokrój w kostkę o wymiarach 1cm x1cm i wrzuć do zupy.

3

Gotuj 5 min. na małym ogniu.

4

Odstaw z ognia i dodaj makaron.

5

Pozostaw do napęcznienia na ok. 5 min.

6

Posyp pokrojoną dymką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

577

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

97

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły