Ostra zupa po chińsku
maspexdigital
Błyskawiczny przepis na ostrą zupę po chińsku. Wykorzystaj makaron chiński i sos chiński Łowicz, by w niecałe pół godziny wyczarować prawdziwie orientalny obiad. Wystarczy wlać sos do garnka, dodać wrzątku, dosypać tofu i gotować ok. 5 minut. Po odstawieniu z ognia wrzucić makaron i poczekać aż napęcznieje. Ostra zupa po chińsku jest już gotowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
577
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Błyskawiczny przepis na ostrą zupę po chińsku. Wykorzystaj makaron chiński i sos chiński Łowicz, by w niecałe pół godziny wyczarować prawdziwie orientalny obiad. Wystarczy wlać sos do garnka, dodać wrzątku, dosypać tofu i gotować ok. 5 minut. Po odstawieniu z ognia wrzucić makaron i poczekać aż napęcznieje. Ostra zupa po chińsku jest już gotowa.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron chiński
1 opak. sos chiński łowicz
250 g tofu
0.50 łyżecz. papryka chilli
4 szt. cebula dymka
Przygotowanie
Do garnka wlej Sos Chiński Łowicz i dodaj 400ml wrzątku. Dopraw chilli.
Tofu pokrój w kostkę o wymiarach 1cm x1cm i wrzuć do zupy.
Gotuj 5 min. na małym ogniu.
Odstaw z ognia i dodaj makaron.
Pozostaw do napęcznienia na ok. 5 min.
Posyp pokrojoną dymką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
577
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.