Ostra zupa po chińsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Ostra zupa po chińsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993198.jpeg&w=3840&q=75)
Błyskawiczny przepis na ostrą zupę po chińsku. Wykorzystaj makaron chiński i sos chiński Łowicz, by w niecałe pół godziny wyczarować prawdziwie orientalny obiad. Wystarczy wlać sos do garnka, dodać wrzątku, dosypać tofu i gotować ok. 5 minut. Po odstawieniu z ognia wrzucić makaron i poczekać aż napęcznieje. Ostra zupa po chińsku jest już gotowa.
0
0 / 0
Błyskawiczny przepis na ostrą zupę po chińsku. Wykorzystaj makaron chiński i sos chiński Łowicz, by w niecałe pół godziny wyczarować prawdziwie orientalny obiad. Wystarczy wlać sos do garnka, dodać wrzątku, dosypać tofu i gotować ok. 5 minut. Po odstawieniu z ognia wrzucić makaron i poczekać aż napęcznieje. Ostra zupa po chińsku jest już gotowa.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron chiński
1 opak. sos chiński łowicz
250 g tofu
0.50 łyżecz. papryka chilli
4 szt. cebula dymka
Przygotowanie
Do garnka wlej Sos Chiński Łowicz i dodaj 400ml wrzątku. Dopraw chilli.
Tofu pokrój w kostkę o wymiarach 1cm x1cm i wrzuć do zupy.
Gotuj 5 min. na małym ogniu.
Odstaw z ognia i dodaj makaron.
Pozostaw do napęcznienia na ok. 5 min.
Posyp pokrojoną dymką.