4

Składniki

1 Kilogram
papryka czerwona
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
Sos tabasco
2 Kostki
bulion
1.5 Litra
woda
3 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Łyżki
jogurt naturalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryki skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku aż skórka sczernieje, następnie wkładamy do foliowego woreczka i pocieramy palcami, tak długo aż zejdzie skórka.
  2. Paprykę kroimy i wyrzucamy gniazda nasienne.
  3. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy paprykę, chili, posiekany czosnek i podsmażamy przez chwilę.
  4. Zalewamy wodą, następnie wrzucamy kostki bulionowe oraz pokrojone i obrane ziemniaki.
  5. Gotujemy aż ziemniaki zmiękną i miksujemy.
  6. Dodajemy tabasco, sól, pieprz i jogurt. Wszystko mieszamy.

Opis

Pyszny krem z papryki.

Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!