Ostra marynata z ziołami na bazie ketchupu z piekła rodem
kontakt_2
Czekasz na przyjaciół i wakacyjne garden party? Przyda Ci się jakiś zupełnie nowy przepis. Co dziś dla Ciebie ma Pani Pikantna? Ketchupową marynatę z piekła rodem. Możesz ją wykorzystać do wielu rodzajów mięs, ale uważaj – jest naprawdę ostra! … Przecież nie wszystko musi być zawsze słodkie i delikatne, prawda?
0
0 / 0
Czekasz na przyjaciół i wakacyjne garden party? Przyda Ci się jakiś zupełnie nowy przepis. Co dziś dla Ciebie ma Pani Pikantna? Ketchupową marynatę z piekła rodem. Możesz ją wykorzystać do wielu rodzajów mięs, ale uważaj – jest naprawdę ostra! … Przecież nie wszystko musi być zawsze słodkie i delikatne, prawda?
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
150 wino czerwone wytrawne
1 łyżka ocet balsamiczny
1 łyżka miód
2 łyżka oliwa z oliwek
2 szt. papryczka ostra chili
3 szt. ząbek czosnku
1 szcz. suszony rozmaryn
1 łyżeczka zioła prowansalskie
1 łyżeczka majeranek
2 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
Wszystkie składniki ze sobą zmieszaj.
Ziołową marynatę na bazie ketchupu i wina przechowuj w lodówce. Najlepiej od razu zamarynuj w niej mięso. Idealnie komponuje się ona z kurczakiem, karkówką, indykiem, czy też stekami.
Wybrane mięso polej zalewą z piekła rodem, przykryj i zostaw na noc w lodówce. Następnie podawaj jak lubisz – na grilla, do sałatki, hamburgera, czy do ulubionego sosu.