Ostra hiszpańska zupa z chorizo
m7
0
0 / 0
Szybka i ostra zupa z salami chorizo
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
1.50 l bulion warzywny
2 szt. cebula
4 szt. salami
1 szt. papryczka ostra chili
1 szt. pomidory krojone łowicz
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka oliwa z oliwek
0.50 łyżeczka kumin
0.50 szt. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Na łyzeczce oliwy z oliwek smażymy cebule pokrojona w kosteczke, ząbki czosnku drobno posiekane, chili drobno posiekane i salami chorizo pokrjone na kawałki.
Kiedy salami pusci czerwony kolor (jest w nim duzo papryki) zalewamy pomidorami, smazymy chwile po czym zalewamy bulionem. dodajemy przyprawy,kukurydze i wszystko gorujmy jeszcze ok 10 minut. Smak nalezy doprawic pod siebie.
Na koniec wrzucamy jeszcze kawałki salami do gotowej zupy. Podajemy z chipsami tortilla.