Ostra hiszpańska zupa z chorizo

m7
Ostra hiszpańska zupa z chorizo

0

0 / 0

Szybka i ostra zupa z salami chorizo

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka przyprawa do dań kuchni meksykańskiej

1.50 l bulion warzywny

2 szt. cebula

4 szt. salami

1 szt. papryczka ostra chili

1 szt. pomidory krojone łowicz

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka oliwa z oliwek

0.50 łyżeczka kumin

0.50 szt. kukurydza konserwowa

Przygotowanie


1

Na łyzeczce oliwy z oliwek smażymy cebule pokrojona w kosteczke, ząbki czosnku drobno posiekane, chili drobno posiekane i salami chorizo pokrjone na kawałki.

2

Kiedy salami pusci czerwony kolor (jest w nim duzo papryki) zalewamy pomidorami, smazymy chwile po czym zalewamy bulionem. dodajemy przyprawy,kukurydze i wszystko gorujmy jeszcze ok 10 minut. Smak nalezy doprawic pod siebie.

3

Na koniec wrzucamy jeszcze kawałki salami do gotowej zupy. Podajemy z chipsami tortilla.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły