Ośmiorniczki baby z grilla z ananasem

kontakt_2
Ośmiorniczki baby z grilla z ananasem

0

0 / 0

Ośmiorniczki z ananasem prosto z grilla to świetne połączenie smaków i aromatów :) edit; nie ma opcji 'ośmiorniczki baby' roboczo dodałam małże; nie ma w opcjach 'ketchup kotlin pikantny hot' jest tylko ten 60%mniej kalorii

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg małże

0.50 szkl. oliwa z oliwek

2 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

4 szt. ząbek czosnku

0.50 szt. sok z cytryny

1 szcz. sól, pieprz

1 pusz. ananas plastry w syropie

Przygotowanie


1

Ośmiorniczki dokładnie oczyścić i wypłukać, a następnie włożyć do wrzącej wody (około 1 litr) i gotować maksymalnie 2 minuty. Odcedzić, wypłukać w zimnej wodzie.

2

Z oliwy, sprasowanych ząbków czosnku, świeżego rozmarynu, ketchupu, soku z cytryny oraz soli i pieprzu przygotować marynatę, włożyć ośmiorniczki i marynować 2-3 godziny. Odstawić do lodówki.

3

Ośmiorniczki wyjąć, naprzemiennie nadziewać z kawałkami ananasa i grillować przez około 8 minut, często obracając.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły