0

Składniki

6 Sztuk
oscypek mały
6 Plastrów
boczek wędzony
6 Szklanek
Żurawina łowicz
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Każdy z oscypków wędzonych owiń cienkim plastrem boczku wędzonego. Następnie jego końce zepnij drewnianą wykałaczką.
  2. Oscypki ułóż na gorącym grillu i grilluj przez około 10 minut z dwóch stron, tak aby boczek był chrupiący.
  3. Grillowane oscypki ułóż na talerzach udekorowanych łyżeczką żurawiny do mięsa i serów Łowicz. Smacznego!

Opis

Bajecznie proste danie, którym zaskoczysz nawet najbardziej wybrednych gości! Idealna i ekskluzywna przystawka będąca urozmaiceniem każdego grilla.

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem, fetą i żurawiną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem, fetą i żurawiną

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babeczki po męsku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!