Oscypki w plastrach boczku z żurawiną
Kambie
Bajecznie proste danie, którym zaskoczysz nawet najbardziej wybrednych gości! Idealna i ekskluzywna przystawka będąca urozmaiceniem każdego grilla.
0
0 / 0
Bajecznie proste danie, którym zaskoczysz nawet najbardziej wybrednych gości! Idealna i ekskluzywna przystawka będąca urozmaiceniem każdego grilla.
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. oscypek mały
6 plaster boczek wędzony
6 szkl. żurawina łowicz
Przygotowanie
1
Każdy z oscypków wędzonych owiń cienkim plastrem boczku wędzonego. Następnie jego końce zepnij drewnianą wykałaczką.
2
Oscypki ułóż na gorącym grillu i grilluj przez około 10 minut z dwóch stron, tak aby boczek był chrupiący.
3
Grillowane oscypki ułóż na talerzach udekorowanych łyżeczką żurawiny do mięsa i serów Łowicz. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Mleko