Oscypki w plastrach boczku z żurawiną

Kambie
Oscypki w plastrach boczku z żurawiną

0

0 / 0

Bajecznie proste danie, którym zaskoczysz nawet najbardziej wybrednych gości! Idealna i ekskluzywna przystawka będąca urozmaiceniem każdego grilla.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. oscypek mały

6 plaster boczek wędzony

6 szkl. żurawina łowicz

Przygotowanie


1

Każdy z oscypków wędzonych owiń cienkim plastrem boczku wędzonego. Następnie jego końce zepnij drewnianą wykałaczką.

2

Oscypki ułóż na gorącym grillu i grilluj przez około 10 minut z dwóch stron, tak aby boczek był chrupiący.

3

Grillowane oscypki ułóż na talerzach udekorowanych łyżeczką żurawiny do mięsa i serów Łowicz. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

631

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

114

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły