Oscypki w plastrach boczku z żurawiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
Kambie
![Oscypki w plastrach boczku z żurawiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1565-1702057584252.jpeg&w=3840&q=75)
Bajecznie proste danie, którym zaskoczysz nawet najbardziej wybrednych gości! Idealna i ekskluzywna przystawka będąca urozmaiceniem każdego grilla.
0
0 / 0
Bajecznie proste danie, którym zaskoczysz nawet najbardziej wybrednych gości! Idealna i ekskluzywna przystawka będąca urozmaiceniem każdego grilla.
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. oscypek mały
6 plaster boczek wędzony
6 szkl. żurawina łowicz
Przygotowanie
1
Każdy z oscypków wędzonych owiń cienkim plastrem boczku wędzonego. Następnie jego końce zepnij drewnianą wykałaczką.
2
Oscypki ułóż na gorącym grillu i grilluj przez około 10 minut z dwóch stron, tak aby boczek był chrupiący.
3
Grillowane oscypki ułóż na talerzach udekorowanych łyżeczką żurawiny do mięsa i serów Łowicz. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Mleko