Orzeszki z formy nadziewane masą kakaową

m7

Wykonanie orzeszków jest czasochłonne i wymaga specjalnej formy, ale efekt końcowy jest wart całej włożonej pracy. Są delikatne, kruche i nadziane przepyszną masa kakaową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
167
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wykonanie orzeszków jest czasochłonne i wymaga specjalnej formy, ale efekt końcowy jest wart całej włożonej pracy. Są delikatne, kruche i nadziane przepyszną masa kakaową.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
50 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. soda oczyszczona
1.50 kostka margaryna zwykła
250 g śmietana 18%
4 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier puder
2 szkl. mleko w proszku
0.30 szkl. mleko
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Z wyrobionego ciasta formujemy kuleczki.
Kuleczki układamy w zagłębienia specjalnej formy, zamykamy i pieczemy po obu stronach formy.
Wypieczone połówki wypełniamy masą a następnie składamy obie połówki uzyskując gotowego orzeszka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
167
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.