Orzeszki z formy nadziewane masą kakaową

m7
Orzeszki z formy nadziewane masą kakaową

1

0 / 0

Wykonanie orzeszków jest czasochłonne i wymaga specjalnej formy, ale efekt końcowy jest wart całej włożonej pracy. Są delikatne, kruche i nadziane przepyszną masa kakaową.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka soda oczyszczona

1.50 kost. margaryna zwykła

250 g śmietana 18%

4 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier puder

2 szkl. mleko w proszku

0.30 szkl. mleko

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Z wyrobionego ciasta formujemy kuleczki.

2

Kuleczki układamy w zagłębienia specjalnej formy, zamykamy i pieczemy po obu stronach formy.

3

Wypieczone połówki wypełniamy masą a następnie składamy obie połówki uzyskując gotowego orzeszka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły