0

Składniki

2 Łyżki
cukier
0.5 Szklanki
Orzechy ziemne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na suchą teflonową patelnię wsypać obrane orzechy, prażyć na wolnych ogniu, aż lekko się zarumieni, uważając żeby się nie przypaliło, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką lub łopatką. Gdy już będzie gotowe - wsypać cukier i cały czas mieszać aż całkowicie się karmelizuje.

Opis

Super chrupiąca przekąska dla każdego łasucha małego i dużego:)

Podobne przepisy

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!