0

Składniki

2 Łyżki
cukier
0.5 Szklanki
Orzechy ziemne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na suchą teflonową patelnię wsypać obrane orzechy, prażyć na wolnych ogniu, aż lekko się zarumieni, uważając żeby się nie przypaliło, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką lub łopatką. Gdy już będzie gotowe - wsypać cukier i cały czas mieszać aż całkowicie się karmelizuje.

Opis

Super chrupiąca przekąska dla każdego łasucha małego i dużego:)

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz.

Ciastka maślane

Średni Do 40 min.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!