0

Składniki

2 Łyżki
cukier
0.5 Szklanki
Orzechy ziemne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na suchą teflonową patelnię wsypać obrane orzechy, prażyć na wolnych ogniu, aż lekko się zarumieni, uważając żeby się nie przypaliło, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką lub łopatką. Gdy już będzie gotowe - wsypać cukier i cały czas mieszać aż całkowicie się karmelizuje.

Opis

Super chrupiąca przekąska dla każdego łasucha małego i dużego:)

Podobne przepisy

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!