0

Składniki

2 Łyżki
cukier
0.5 Szklanki
Orzechy ziemne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na suchą teflonową patelnię wsypać obrane orzechy, prażyć na wolnych ogniu, aż lekko się zarumieni, uważając żeby się nie przypaliło, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką lub łopatką. Gdy już będzie gotowe - wsypać cukier i cały czas mieszać aż całkowicie się karmelizuje.

Opis

Super chrupiąca przekąska dla każdego łasucha małego i dużego:)

Podobne przepisy

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki Babuni

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki Babuni

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki inaczej.

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki inaczej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!