Orzeszek

m7
Orzeszek

4

0 / 0

Ciasto które jest pyszne warto go robić na różne okazje i tak dla siebie i rodzinki.

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

0.75 szkl. cukier puder

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. budyń śmietankowy

1 szt. masło

2 łyżka mleko

2 łyżka miód

2 łyżka soda oczyszczona

2 łyżka kawa rozpuszczalna

2 łyżka miód

20 dek. masło

30 g orzechy włoskie

12 dek. masło

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Sodę rozpuścić w mleku.Mąkę zagnieść z pozostałymi składnikami dodając sodę. Ciasto podzielić na dwie części.Jedną upiec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C.

2

Na patelni przesmażyć składniki na polewę orzechową :cukier,masło,miód orzechy.Wystudzić.Drugą część ciasta rozwałkować wyłożyć orzechy upiec.

3

Kawę rozpuścić w 1/3 szklance wrzącej wody ostudzić.Budyń ugotować wystudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem,dodając po łyżce wystudzonego budyniu i kawę następnie wyłożyć na placek i przykryć plackiem z orzechami .Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły