4

Składniki

0.5 Kilograma
mąka
1 Szklanka
cukier
0.75 Szklanki
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
1 Sztuka
masło
2 Łyżki
mleko
2 Łyżki
miód
2 Łyżki
soda oczyszczona
2 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
2 Łyżki
miód
20 Dekagramów
masło
30 Gramów
orzechy włoskie
12 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sodę rozpuścić w mleku.Mąkę zagnieść z pozostałymi składnikami dodając sodę. Ciasto podzielić na dwie części.Jedną upiec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C.
  2. Na patelni przesmażyć składniki na polewę orzechową :cukier,masło,miód orzechy.Wystudzić.Drugą część ciasta rozwałkować wyłożyć orzechy upiec.
  3. Kawę rozpuścić w 1/3 szklance wrzącej wody ostudzić.Budyń ugotować wystudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem,dodając po łyżce wystudzonego budyniu i kawę następnie wyłożyć na placek i przykryć plackiem z orzechami .Smacznego.

Opis

Ciasto które jest pyszne warto go robić na różne okazje i tak dla siebie i rodzinki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!