Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ten przepis dostałam od mojej przyjaciółki kilka lat temu; od tej pory zagościł na stałe w moim domu.Nie wyobrażam sobie bez pyszałka ani świąt Bożego Narodzenia , ani żadnej imprezy imieninowej.
1 | Szklanka | ||
![]() |
|||
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
1 | Kostka |
masło
|
|
200 | Gramów |
margaryna zwykła
|
|
3 | Szklanki |
mąka pszenna tortowa
|
|
1 | Szklanka |
orzechy włoskie
|
|
4 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
4 | Sztuki |
białko jaja kurzego
|
|
3 | Sztuki |
KREM:
|
|
1 | Sztuka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
1.5 | Sztuki |
cytryna
|
|
3 | Łyżki |
śmietana 18%
|
|
2 | Łyżki |
mąka ziemniaczana
|
|
1.5 | Łyżki |
mąka pszenna tortowa
|
|
0.5 | Litra |
mleko
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |