Orzechowo-czekoladowy torcik
goodfoodlover
Przedstawiamy przepis na orzechowo-czekolady torcik z chrupiącą niespodzianką. Świetna słodka przekąska, która przypadnie do gustu wszystkim spragnionym odrobiny słodyczy w życiu! Torcik zawiera likier Amaretto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
412
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 1
Przedstawiamy przepis na orzechowo-czekolady torcik z chrupiącą niespodzianką. Świetna słodka przekąska, która przypadnie do gustu wszystkim spragnionym odrobiny słodyczy w życiu! Torcik zawiera likier Amaretto.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
500 śmietanka 30%
100 g czekolada
1.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
0.25 szkl. likier amaretto
1 szt. czekolada
1 łyżka krem orzechowo-czekoladowy
2 łyżka żelatyna
4 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Czekoladę połam, a następnie rozpuść w wodzie.
Wymieszaj pokruszone płatki, masę czekoladą i krem orzechowy.
Przenieś do tortownicy, a następnie pokryj ubitą śmietaną i startą czekoladą. Wstaw do lodówki na 2-3h.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
412
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.