1

Składniki

1.5 Szklanki
500 Mililitrów
Śmietanka 30%
100 Gramów
czekolada
0.25 Szklanki
Likier amaretto
1 Sztuka
czekolada
1 Łyżka
krem orzechowo-czekoladowy
2 Łyżki
ŻELATYNA
4 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę połam, a następnie rozpuść w wodzie.
  2. Wymieszaj pokruszone płatki, masę czekoladą i krem orzechowy.
  3. Przenieś do tortownicy, a następnie pokryj ubitą śmietaną i startą czekoladą. Wstaw do lodówki na 2-3h.

Opis

Z chrupiącą niespodzianką ;)

Podobne przepisy

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Tarta z czekoladą i bananami na spodzie z płatków Miodo Kółk...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tarta z czekoladą i bananami na spodzie z płatków Miodo Kółka

Jabłka pod płatkową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Omletowe babeczki z Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Omletowe babeczki z Corn Flakes

Owocowe Lizaki Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Owocowe Lizaki Corn Flakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!