7

Składniki

1.5 Szklanki
500 Mililitrów
Śmietanka 30%
100 Gramów
czekolada mleczna
0.25 Szklanki
Likier amaretto
1 Sztuka
czekolada
1 Łyżka
krem orzechowo-czekoladowy
2 Łyżki
ŻELATYNA
4 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę połam, a następnie rozpuść w wodzie.
  2. Wymieszaj pokruszone płatki, masę czekoladą i krem orzechowy.
  3. Przenieś do tortownicy, a następnie pokryj ubitą śmietaną i startą czekoladą. Wstaw do lodówki na 2-3h.

Opis

Z chrupiącą niespodzianką ;)

Podobne przepisy

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz
Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Łatwy Do 40 min
Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Jabłka pod płatkową kruszonką

Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Jogurt z musem

Łatwy Do 40 min
Jogurt z musem

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Omletowe babeczki z Corn Flakes

Łatwy Do 1 godz
Omletowe babeczki z Corn Flakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!