Orzechowo-czekoladowy torcik

goodfoodlover
Orzechowo-czekoladowy torcik

1

4 / 1

Przedstawiamy przepis na orzechowo-czekolady torcik z chrupiącą niespodzianką. Świetna słodka przekąska, która przypadnie do gustu wszystkim spragnionym odrobiny słodyczy w życiu! Torcik zawiera likier Amaretto.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

500 śmietanka 30%

100 g czekolada

1.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

0.25 szkl. likier amaretto

1 szt. czekolada

1 łyżka krem orzechowo-czekoladowy

2 łyżka żelatyna

4 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Czekoladę połam, a następnie rozpuść w wodzie.

2

Wymieszaj pokruszone płatki, masę czekoladą i krem orzechowy.

3

Przenieś do tortownicy, a następnie pokryj ubitą śmietaną i startą czekoladą. Wstaw do lodówki na 2-3h.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

412

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły