1

Składniki

1.5 Szklanki
500 Mililitrów
Śmietanka 30%
100 Gramów
czekolada
0.25 Szklanki
Likier amaretto
1 Sztuka
czekolada
1 Łyżka
krem orzechowo-czekoladowy
2 Łyżki
ŻELATYNA
4 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę połam, a następnie rozpuść w wodzie.
  2. Wymieszaj pokruszone płatki, masę czekoladą i krem orzechowy.
  3. Przenieś do tortownicy, a następnie pokryj ubitą śmietaną i startą czekoladą. Wstaw do lodówki na 2-3h.

Opis

Z chrupiącą niespodzianką ;)

Podobne przepisy

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Tarta z czekoladą i bananami na spodzie z płatków Miodo Kółk...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tarta z czekoladą i bananami na spodzie z płatków Miodo Kółka

Jabłka pod płatkową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Omletowe babeczki z Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Omletowe babeczki z Corn Flakes

Owocowe Lizaki Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Owocowe Lizaki Corn Flakes

Papryka nadziewana Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 40 min
Papryka nadziewana Corn Flakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!