Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Po prostu MUSIAŁAM wstawić na Uwielbiam to ciasto! I zachęcam wszystkich o wypróbowaia tego przepisu, ponieważ ciasto nie jest trudne, ani drogie, a smakuje wybornie. Po raz pierwszy jadłam do ciasto podczas dużej uroczystości i mogę powiedzieć, że czas wtedy stanął dla mnie w miejscu.. Zachwyciłam się tym smakiem i od razu poprosiłam o przepis. Przepis musiał sobie u mnie trochę odczekać, ale w końcu przyszedł jego czas. Bałam się, czy nie przypiekę za bardzo spodu i wierzchu, bo różnie się piecze te ciasta z miodem, ale wystarczy sprawdzać ciasto patyczkiem, zajrzeć do niego raz czy dwa i nie martwić się na zapas. Ciasto mozna przełożyć masą karpatkową, tak, jak ja to zrobiłam, można też użyć ulubionej masy, np. cytrynowej, z bitą śmietaną i innych. Proponuję zrobić taki podwieczorek, gdy chcemy komuś sprawić wyjątkową przyjemność.
1 | Kilogram | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
0.5 | Litra |
mleko
|
|
1 | Kostka |
masło
|
|
1 | Szklanka |
cukier
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
1 | Sztuka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
2 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
2 | Łyżki |
miód
|
|
2 | Łyżki |
mleko
|
|
2 | Łyżki |
soda oczyszczona
|
|
2 | Łyżki |
miód
|
|
1 | Łyżka |
mąka ziemniaczana
|
|
20 | Dekagramów |
cukier
|
|
20 | Dekagramów |
margaryna zwykła
|
|
20 | Dekagramów |
orzechy włoskie
|
|
10 | Dekagramów |
cukier
|
|
10 | Dekagramów |
margaryna zwykła
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |