Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
miód pszczeli
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
miód pszczeli
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
10 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
Orzechy ziemne
20 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
10 Dekagramów
Orzechy laskowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mąki pszennej, cukru, masła, jajek, miodu, proszku do pieczenia i mleka należy zagnieść jednolite ciasto. Następnie podzielić je na dwie równe części i piec na dwóch blachach w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
  2. Żółtka jaj należy oddzielić od białek, następnie utrzeć je z cukrem, dodawać na zmianę proszek do pieczenia i po łyżce mąki ziemniaczanej i pszennej i po łyżce ubitych białek. Ciasto należy piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Orzechy należy drobno posiekać lub zmiksować. Następnie podgrzać w rondelku z miodem, cukrem.
  4. Po wystudzeniu należy je zmiksować z masłem roślinnym. Na blat ciasta wylać 1/3 masy, przykryć biszkoptem, wyłoży kolejną 1/3 część masy, przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę masy i posypać orzechami.

Opis

Ciasto, które domownicy zajadają z przyjemnością.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!