Orzechowiec.

m7
Orzechowiec.

0

0 / 0

Ciasto polecam tym,którzy szczególnie uwielbiają orzechy.Pycha.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. masło śmietankowe

1 szkl. cukier

1 szkl. orzechy włoskie zmielone

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

0.75 szkl. cukier

1 szkl. orzechy włoskie zmielone

1 szt. ciasto

7 szt. jaja całe kurze

1 szt. masa:

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywno z cukrem.

2

dodawać stopniowo po jednym żółtku.

3

całość ubić na kogel-mogel.

4

dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.

5

całość delikatnie połączyć.

6

przełożyć do tortownicy wysmarowanej i wysypanej bułką tarta.

7

piec 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na pół.

8

mleko,cukier,orzechy zagotować,porządnie wymieszać i gotować jeszcze na małym ogniu 20 minut,ciągle mieszając.

9

masło utrzeć ,dodawać małymi porcjami wystudzoną masę orzechową.

10

biszkopt przełożyć masą.

11

na wierz posmarować cienko masą orzechowa i posypać siekanymi orzechami.

12

biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły