0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło śmietankowe
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
Orzechy włoskie zmielone
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mleko
0.75 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Orzechy włoskie zmielone
1 Sztuka
Ciasto
7 Sztuk
Jaja całe kurze
1 Sztuka
MASA:
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem.
  2. dodawać stopniowo po jednym żółtku.
  3. całość ubić na kogel-mogel.
  4. dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
  5. całość delikatnie połączyć.
  6. przełożyć do tortownicy wysmarowanej i wysypanej bułką tarta.
  7. piec 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na pół.
  8. mleko,cukier,orzechy zagotować,porządnie wymieszać i gotować jeszcze na małym ogniu 20 minut,ciągle mieszając.
  9. masło utrzeć ,dodawać małymi porcjami wystudzoną masę orzechową.
  10. biszkopt przełożyć masą.
  11. na wierz posmarować cienko masą orzechowa i posypać siekanymi orzechami.
  12. biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.

Opis

Ciasto polecam tym,którzy szczególnie uwielbiają orzechy.Pycha.

Podobne przepisy

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!