Orzechowiec.

m7
Orzechowiec.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ciasto polecam tym,którzy szczególnie uwielbiają orzechy.Pycha.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło śmietankowe

1 szkl. cukier

1 szkl. orzechy włoskie zmielone

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

0.75 szkl. cukier

1 szkl. orzechy włoskie zmielone

1 szt. ciasto

7 szt. jaja całe kurze

Przygotowanie


Białka ubić na sztywno z cukrem.

dodawać stopniowo po jednym żółtku.

całość ubić na kogel-mogel.

dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.

całość delikatnie połączyć.

przełożyć do tortownicy wysmarowanej i wysypanej bułką tarta.

piec 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na pół.

mleko,cukier,orzechy zagotować,porządnie wymieszać i gotować jeszcze na małym ogniu 20 minut,ciągle mieszając.

masło utrzeć ,dodawać małymi porcjami wystudzoną masę orzechową.

biszkopt przełożyć masą.

na wierz posmarować cienko masą orzechowa i posypać siekanymi orzechami.

biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

448

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły