0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło śmietankowe
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
Orzechy włoskie zmielone
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mleko
0.75 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Orzechy włoskie zmielone
1 Sztuka
Ciasto
7 Sztuk
Jaja całe kurze
1 Sztuka
MASA:
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem.
  2. dodawać stopniowo po jednym żółtku.
  3. całość ubić na kogel-mogel.
  4. dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
  5. całość delikatnie połączyć.
  6. przełożyć do tortownicy wysmarowanej i wysypanej bułką tarta.
  7. piec 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na pół.
  8. mleko,cukier,orzechy zagotować,porządnie wymieszać i gotować jeszcze na małym ogniu 20 minut,ciągle mieszając.
  9. masło utrzeć ,dodawać małymi porcjami wystudzoną masę orzechową.
  10. biszkopt przełożyć masą.
  11. na wierz posmarować cienko masą orzechowa i posypać siekanymi orzechami.
  12. biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.

Opis

Ciasto polecam tym,którzy szczególnie uwielbiają orzechy.Pycha.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 20 min.

Muffinki

Łatwy Do 1 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!