0

Składniki

1 Sztuka
jajko
15 Dekagramów
masło extra
15 Dekagramów
orzechy włoskie
15 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
8 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło jajko i cukier puder wymieszać dodać orzechy i mąkę. Ciasto dać na około 1 h do lodówki zimne jest łatwiej formować. Formować rogaliki i upiec. Rogaliki po upieczeniu obtoczyć w cukrze pudrze.

Opis

Smaczne i kruche.

Podobne przepisy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Piernikowy Zakątek

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Piernikowy Zakątek

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!