Orzechowe rogaliki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Orzechowe rogaliki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4970-1702057795847.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne i kruche.
0
0 / 0
Smaczne i kruche.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. jajko
15 dag. masło
15 dag. orzechy włoskie
15 dag. mąka pszenna tortowa
8 dag. cukier puder
Przygotowanie
1
Masło jajko i cukier puder wymieszać dodać orzechy i mąkę. Ciasto dać na około 1 h do lodówki zimne jest łatwiej formować. Formować rogaliki i upiec. Rogaliki po upieczeniu obtoczyć w cukrze pudrze.