0

Składniki

1 Sztuka
jajko
15 Dekagramów
masło extra
15 Dekagramów
orzechy włoskie
15 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
8 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło jajko i cukier puder wymieszać dodać orzechy i mąkę. Ciasto dać na około 1 h do lodówki zimne jest łatwiej formować. Formować rogaliki i upiec. Rogaliki po upieczeniu obtoczyć w cukrze pudrze.

Opis

Smaczne i kruche.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Łatwy Do 15 min
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!