Orzechowe rogaliki

m7
Orzechowe rogaliki

0

0 / 0

Smaczne i kruche.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. jajko

15 dag. masło

15 dag. orzechy włoskie

15 dag. mąka pszenna tortowa

8 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Masło jajko i cukier puder wymieszać dodać orzechy i mąkę. Ciasto dać na około 1 h do lodówki zimne jest łatwiej formować. Formować rogaliki i upiec. Rogaliki po upieczeniu obtoczyć w cukrze pudrze.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2984

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

215

gram

Tłuszcze

219

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły