1

Składniki

1 Łyżeczka
cynamon
250 Gramów
cukier puder
150 Gramów
Orzechy laskowe mielone
150 Gramów
Orzechy włoskie mielone
3 Sztuki
Białko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno, do ubitego śniegu powoli dosypywać orzechy, cukier i cynamon.
  2. Wszystko razem wymieszać.
  3. Z masy robić maleńki kulki, wkładać do koszyczków na blaszce i piec w podgrzanym piekarniku 30min w 130c

Opis

Pyszne, wręcz orzechowe niebo w gębie :) jak spróbujesz to musisz jeść i jeść :)

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!