Orzechowe ciasteczka ziemniaczane
m7
Ciastka z mąki ziemniaczanej są dobre nie tylko dla tych, na diecie bezglutenowej. Z dodatkiem orzechów i polewą czekolada są pyszne i bardzo kruche.
0
0 / 0
Ciastka z mąki ziemniaczanej są dobre nie tylko dla tych, na diecie bezglutenowej. Z dodatkiem orzechów i polewą czekolada są pyszne i bardzo kruche.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szcz. proszek do pieczenia
100 g mąka ziemniaczana
100 g ziemniaki ugotowane
80 g masło
1 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem. Dodać żółtko, ziemniaki, zmielone orzechy, cukier oraz masło i zgnieść, jak na kruche ciasto. Rozwałkować cieniutko. Piec około 25 minut w temperaturze 160-170 stopni. Dobrze zrobione są idealnie kruche. Dekorować czekoladą.