Orzechowe ciasteczka ziemniaczane

m7
Orzechowe ciasteczka ziemniaczane

0

0 / 0

Ciastka z mąki ziemniaczanej są dobre nie tylko dla tych, na diecie bezglutenowej. Z dodatkiem orzechów i polewą czekolada są pyszne i bardzo kruche.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. proszek do pieczenia

100 g mąka ziemniaczana

100 g ziemniaki ugotowane

80 g masło

1 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem. Dodać żółtko, ziemniaki, zmielone orzechy, cukier oraz masło i zgnieść, jak na kruche ciasto. Rozwałkować cieniutko. Piec około 25 minut w temperaturze 160-170 stopni. Dobrze zrobione są idealnie kruche. Dekorować czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły