Orzechowe ciasteczka ziemniaczane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Orzechowe ciasteczka ziemniaczane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6536-1702057929879.jpeg&w=3840&q=75)
Ciastka z mąki ziemniaczanej są dobre nie tylko dla tych, na diecie bezglutenowej. Z dodatkiem orzechów i polewą czekolada są pyszne i bardzo kruche.
0
0 / 0
Ciastka z mąki ziemniaczanej są dobre nie tylko dla tych, na diecie bezglutenowej. Z dodatkiem orzechów i polewą czekolada są pyszne i bardzo kruche.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. proszek do pieczenia
100 g mąka ziemniaczana
100 g ziemniaki ugotowane
80 g masło
1 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem. Dodać żółtko, ziemniaki, zmielone orzechy, cukier oraz masło i zgnieść, jak na kruche ciasto. Rozwałkować cieniutko. Piec około 25 minut w temperaturze 160-170 stopni. Dobrze zrobione są idealnie kruche. Dekorować czekoladą.