Orzechowe ciasteczka

uwielbiampl
Orzechowe ciasteczka

3

0 / 0

Pyszne orzechowe ciasteczka do pochrupania.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

250 g mąka lubella puszysta krupczatka

250 g orzechy włoskie

1 szkl. cukier

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie zagniatamy.

2

Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Wykrajamy niewielkie ciasteczka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w 180 st. przez ok. 10-15 minut.

3

Gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły