Orzechowe ciasteczka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Orzechowe ciasteczka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974285816.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne orzechowe ciasteczka do pochrupania.
3
0 / 0
Pyszne orzechowe ciasteczka do pochrupania.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g mąka lubella puszysta krupczatka
250 g orzechy włoskie
1 szkl. cukier
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. sok z cytryny
Przygotowanie
1
Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie zagniatamy.
2
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Wykrajamy niewielkie ciasteczka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w 180 st. przez ok. 10-15 minut.
3
Gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).