3

Składniki

250 Gramów
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
orzechy włoskie
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie zagniatamy.
  2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Wykrajamy niewielkie ciasteczka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w 180 st. przez ok. 10-15 minut.
  3. Gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).

Opis

Pyszne orzechowe ciasteczka do pochrupania.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Ciasto kruche Chmurka ze śliwkami i pianką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto kruche Chmurka ze śliwkami i pianką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!