Orzechowe ciasteczka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Orzechowe ciasteczka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973780772.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo orzechowe ciasteczka do pochrupania. Świetnie sprawdzają się przy oglądaniu filmów.
1
0 / 0
Bardzo orzechowe ciasteczka do pochrupania. Świetnie sprawdzają się przy oglądaniu filmów.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
2 szt. jajko
1 szt. sok z cytryny
25 dag. orzechy włoskie
25 dag. mąka pszenna
Przygotowanie
1
Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zagnieść.
2
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawać niewielkie ciasteczka. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 st. C przez ok. 10-15 minut.
3
Gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).