Example thumb
1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
sok z cytryny
25 Dekagramów
orzechy włoskie
25 Dekagramów
mąka pszenna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zagnieść.
  2. ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawać niewielkie ciasteczka. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 st. C przez ok. 10-15 minut.
  3. gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).

Opis

Bardzo orzechowe ciasteczka do pochrupania. świetnie sprawdzają się przy oglądaniu filmów ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!