Orzechowe ciasteczka

m7
Orzechowe ciasteczka

1

0 / 0

Bardzo orzechowe ciasteczka do pochrupania. Świetnie sprawdzają się przy oglądaniu filmów.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

2 szt. jajko

1 szt. sok z cytryny

25 dek. orzechy włoskie

25 dek. mąka pszenna

Przygotowanie


1

Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zagnieść.

2

Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawać niewielkie ciasteczka. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 st. C przez ok. 10-15 minut.

3

Gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły