1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
sok z cytryny
25 Dekagramów
orzechy włoskie
25 Dekagramów
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zagnieść.
  2. ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawać niewielkie ciasteczka. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 st. C przez ok. 10-15 minut.
  3. gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).

Opis

Bardzo orzechowe ciasteczka do pochrupania. świetnie sprawdzają się przy oglądaniu filmów ;)

Podobne przepisy

Orzechowe ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Orzechowe ciasteczka

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gofry kakaowe

Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!