1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
sok z cytryny
25 Dekagramów
orzechy włoskie
25 Dekagramów
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zagnieść.
  2. ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawać niewielkie ciasteczka. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 st. C przez ok. 10-15 minut.
  3. gotowe ciastka można dowolnie polukrować. Ciastka przechowywać w szczelnym pojemniku, aż zmiękną (ok. 4-5 dni).

Opis

Bardzo orzechowe ciasteczka do pochrupania. świetnie sprawdzają się przy oglądaniu filmów ;)

Podobne przepisy

Orzechowe ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Orzechowe ciasteczka

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gofry kakaowe

Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!