Orzechowe
m7
Dla smakoszy orzechów
1
0 / 0
Dla smakoszy orzechów
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
5 łyżka cukier
5 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka kakao decomorreno
30 dag. orzechy włoskie
25 dag. cukier
30 dag. margaryna mleczna
Przygotowanie
1
Ubić białka - 5 szt. dodać cukier - 5 łyżek i żółtka, ubić na sztywno. Mąkę - 5łyżek wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao (przesiać przez sitko) powoli dodawać do jajek i delikatnie wymieszać.
2
Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.
3
Śmietanę, cukry i margarynę zagotować, dodać orzechy i gotować około 10 min.
4
Wystudzoną masę wylać na biszkopt, wierzch polać polewą.