Orzechowe

m7
Orzechowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dla smakoszy orzechów

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. śmietanka kremowa 30%

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

5 łyżka cukier

5 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka kakao decomorreno

30 dag. orzechy włoskie

25 dag. cukier

30 dag. margaryna mleczna

Przygotowanie


Ubić białka - 5 szt. dodać cukier - 5 łyżek i żółtka, ubić na sztywno. Mąkę - 5łyżek wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao (przesiać przez sitko) powoli dodawać do jajek i delikatnie wymieszać.

Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

Śmietanę, cukry i margarynę zagotować, dodać orzechy i gotować około 10 min.

Wystudzoną masę wylać na biszkopt, wierzch polać polewą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

6489

kcal

Białka

101

gram

Węglowodany

412

gram

Tłuszcze

494

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły