Orzechowe

m7

Dla smakoszy orzechów
Wartości odżywcze na porcję
Energia
6489
kcal
Białka
101
gram
Węglowodany
412
gram
Tłuszcze
494
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Dla smakoszy orzechów
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
5 łyżka cukier
5 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka kakao decomorreno
30 dag. orzechy włoskie
25 dag. cukier
30 dag. margaryna mleczna
Przygotowanie
Ubić białka - 5 szt. dodać cukier - 5 łyżek i żółtka, ubić na sztywno. Mąkę - 5łyżek wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao (przesiać przez sitko) powoli dodawać do jajek i delikatnie wymieszać.
Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.
Śmietanę, cukry i margarynę zagotować, dodać orzechy i gotować około 10 min.
Wystudzoną masę wylać na biszkopt, wierzch polać polewą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
6489
kcal
Białka
101
gram
Węglowodany
412
gram
Tłuszcze
494
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.