1

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Łyżek
cukier
5 Łyżek
mąka pszenna tortowa
30 Dekagramów
orzechy włoskie
25 Dekagramów
cukier
30 Dekagramów
margaryna mleczna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt
  2. Ubić białka- 5 szt dodać cukier-5 łyżek i żółtka i ubić na sztywno. Mąkę-5łyżek wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao (przesiać przez sitko)powoli dodawać do jajek i delikatnie wymieszać.
  3. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.
  4. Masa orzechowa
  5. Śmietanę ,cukry i margarynę zagotować, dodać orzechy i gotować około 10 min.
  6. Wystudzoną masę wylać na biszkopt,wierzch popisać polewą.

Opis

Dla smakoszy orzechów

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!