Orkiszowe bułki dyniowe
maspexdigital
Orkiszowe bułki dyniowe to puszyste i miękkie w środku bułki, które mają przepiękny kolor, dzięki puree z dyni. Chrupiąca, domowa bułeczka z pastą warzywną Łowicz to znakomity pomysł na rodzinne śniadanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
150
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Orkiszowe bułki dyniowe to puszyste i miękkie w środku bułki, które mają przepiękny kolor, dzięki puree z dyni. Chrupiąca, domowa bułeczka z pastą warzywną Łowicz to znakomity pomysł na rodzinne śniadanie.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
4 g suszone drożdże
0.25 szkl. ciepła woda
160 g puree z dyni
2 łyżka olej
230 g mąka orkiszowa jasna
100 g mąka orkiszowa chlebowa
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. cukier trzcinowy
Przygotowanie
Wodę mieszamy z drożdżami i cukrem i odstawiamy na 10 minut.
Do drożdży dodajemy puree z dyni wraz z olejem, mąkę i sól.
Wyrabiamy gładkie ciasto i odstawiamy do podwojenia objętości
Następnie formujemy 10 bułeczek i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Bułki pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Podajemy z pastą warzywną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
150
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.