Orkiszowe bułki dyniowe

maspexdigital
Orkiszowe bułki dyniowe

0

0 / 0

Orkiszowe bułki dyniowe to puszyste i miękkie w środku bułki, które mają przepiękny kolor, dzięki puree z dyni. Chrupiąca, domowa bułeczka z pastą warzywną Łowicz to znakomity pomysł na rodzinne śniadanie.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 g suszone drożdże

0.25 szkl. ciepła woda

160 g puree z dyni

2 łyżka olej

230 g mąka orkiszowa jasna

100 g mąka orkiszowa chlebowa

0.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. cukier trzcinowy

Przygotowanie


1

Wodę mieszamy z drożdżami i cukrem i odstawiamy na 10 minut.

2

Do drożdży dodajemy puree z dyni wraz z olejem, mąkę i sól.

3

Wyrabiamy gładkie ciasto i odstawiamy do podwojenia objętości

4

Następnie formujemy 10 bułeczek i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.

5

Bułki pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

6

Podajemy z pastą warzywną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

150

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły