0

Składniki

2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Szczypta
sól, pieprz
5 Łyżek
Sos teriyaki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
225 Gramów
Pędy bambusa
1 Puszka
ingridient
pomidory krojone Łowicz
2 Łyżeczki
Cukier brązowy
1 Łyżeczka
Świeży imbir
2 Łyżki
Ocet ryżowy
1 Łyżka
Ocet jabłkowy
1 Łyżka
100 Gramów
ryż biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć, wymieszać z sosem teriyaki.
  2. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, chwilę podsmażyć na oleju. Dodać odsączone pędy bambusa, wymieszać.
  4. W oddzielnym rondelku wymieszać: pomidory z puszki, cukier, starty imbir, ocet ryżowy i jabłkowy oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko zblendować. Dodać do warzyw na patelni i dusić przez kilka minut.
  5. W międzyczasie usmażyć kawałki kurczaka.
  6. Na talerze wyłożyć ryż, przygotowany sos oraz kurczaka. Można podawać oddzielnie lub wymieszać wszystkie składniki.

Opis

Kawałki kurczaka z orientalną nutą podawane z niesamowicie intensywnym, słodko kwaśnym sosem. To dopiero mistrzowski smak!

Podobne przepisy

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Penne z indykiem, brokułami i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z indykiem, brokułami i chili

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!