Orientalne masełko miso

EkspertOdKuchni
Orientalne masełko miso

0

0 / 0

To niepozorne masełko to prawdziwy smakowy game changer. Łączy klasyczne masło z japońską pastą miso, świeżym imbirem i czosnkiem – dzięki temu jest kremowe, wyraziste i pełne umami. Idealne jako smarowidło do ciepłej bagietki lub ulubionego pieczywa, ale sprawdzi się też jako dodatek do pieczonych warzyw, makaronu, ryżu czy grillowanych krewetek. Smacznego!

6

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g masło

2 szt. ząbki czosnku

1 szt. imbir 3 cm

1 szczyp. płatki chili

1 łyżka miód

2 łyżka pasta miso jasna

Przygotowanie


1

Masło pozostaw w temperaturze pokojowej, aby było miękkie.

2

Czosnek i imbir obierz, a następnie zetrzyj na drobnej tarce.

3

Wszystkie składniki umieść w małej misce melaksera.

4

Miksuj do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.

5

Podawaj z podgrzaną bagietką lub ulubionym pieczywem.

6

Przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 5-7 dni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły