0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.5 Kilograma
Ser biały tłusty
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
śmietana
1 Łyżeczka
Soda
1 Łyżeczka
spirytus
1 Szczypta
sól
1 Opakowanie
Olej do smażenia
1 Szklanka
cukier puder
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść luźne ciasto.
  2. Blat posypać mąką i rozwałkować placek na grubość około 0,5 do 1 cm.
  3. Z ciasta wykrawać niewielkie kółka, a w środku każdego kółka wykroić dziurkę. Ja użyłam filiżanki do wykrajania i kieliszka.
  4. W garnku rozgrzać olej. Oponki smażyć z obu stron na złoty kolor.
  5. Posypujemy je cukrem pudrem. Były to moje pierwsze zrobione oponki. Polewę zrobiłam z czekolady i posypałam kokosem. Reszta oprószona cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Rolada jagodowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Rolada jagodowa

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!