0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.5 Kilograma
Ser biały tłusty
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
śmietana
1 Łyżeczka
Soda
1 Łyżeczka
spirytus
1 Szczypta
sól
1 Opakowanie
Olej roślinny
1 Szklanka
cukier puder
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść luźne ciasto.
  2. Blat posypać mąką i rozwałkować placek na grubość około 0,5 do 1 cm.
  3. Z ciasta wykrawać niewielkie kółka, a w środku każdego kółka wykroić dziurkę. Ja użyłam filiżanki do wykrajania i kieliszka.
  4. W garnku rozgrzać olej. Oponki smażyć z obu stron na złoty kolor.
  5. Posypujemy je cukrem pudrem. Były to moje pierwsze zrobione oponki. Polewę zrobiłam z czekolady i posypałam kokosem. Reszta oprószona cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z marmoladą różaną

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki z marmoladą różaną

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!