0

Składniki

260 Dekagramów
125 Mililitrów
śmietana 18%
100 Mililitrów
Lukier
1 Litr
olej
0.25 Szklanki
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
soda oczyszczona
1 Łyżka
ocet
260 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść luźne ciasto.
  2. Blat posypać mąką i rozwałkować placek na grubość około około 1 cm.
  3. Z ciasta wykrawać niewielkie kółka, w środku każdego kółka wykroić dziurkę.
  4. W garnku rozgrzać olej.
  5. Oponki smażyć z obu stron na złoty kolor.
  6. Usmażone wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
  7. Wystudzone polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Opis

Karnawałowe oponki serowe.

Podobne przepisy

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Oponki domowe Ilony

Przepis
Średni Do 1 godz
Oponki domowe Ilony

Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!