Example thumb
0

Składniki

125 Mililitrów
śmietana 18%
100 Mililitrów
Lukier
1 Litr
olej
0.25 Szklanki
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
soda oczyszczona
1 Łyżka
ocet
260 Dekagramów
mąka Lubella
260 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść luźne ciasto.
  2. Blat posypać mąką i rozwałkować placek na grubość około około 1 cm.
  3. Z ciasta wykrawać niewielkie kółka, w środku każdego kółka wykroić dziurkę.
  4. W garnku rozgrzać olej.
  5. Oponki smażyć z obu stron na złoty kolor.
  6. Usmażone wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
  7. Wystudzone polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Opis

Karnawałowe oponki serowe.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!