0

Składniki

260 Dekagramów
125 Mililitrów
śmietana 18%
100 Mililitrów
Lukier
1 Litr
olej
0.25 Szklanki
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
soda oczyszczona
1 Łyżka
ocet
260 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść luźne ciasto.
  2. Blat posypać mąką i rozwałkować placek na grubość około około 1 cm.
  3. Z ciasta wykrawać niewielkie kółka, w środku każdego kółka wykroić dziurkę.
  4. W garnku rozgrzać olej.
  5. Oponki smażyć z obu stron na złoty kolor.
  6. Usmażone wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
  7. Wystudzone polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Opis

Karnawałowe oponki serowe.

Podobne przepisy

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Tiramisu

Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!