2

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
Mąka przenna
1 Sztuka
jajko
0.5 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
śmietana
1.5 Łyżki
cukier
1 Łyżka
Olej do smażenia
1 Łyżka
cukier puder
25 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagnieść wszystkie składniki na jednolitą masę.
  2. rozwałkowac ciasto na grubość 1 cm
  3. wykrawać kółka szklanką a środek małym kieliszkiem
  4. smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron.
  5. po wyciągnięciu z oleju posypać cukrem pudrem.

Opis

W sam raz na tłusty czwartek .Oponki serowe są pulchne i bardzo smaczne.

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz.

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz.

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!