Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1720597357825.jpg&w=3840&q=75)
Masz ochotę na szybką i pyszną przekąskę? Babeczki z jajek, płatków pełnoziarnistych, z dodatkiem sera, kukurydzy i innych przysmaków przygotujesz błyskawicznie – i tak samo zjesz. Muffinki omletowe to przekąska w sam raz na dwa gryzy, a jest zdrowa i pożywna.
1
2.4 / 7
Masz ochotę na szybką i pyszną przekąskę? Babeczki z jajek, płatków pełnoziarnistych, z dodatkiem sera, kukurydzy i innych przysmaków przygotujesz błyskawicznie – i tak samo zjesz. Muffinki omletowe to przekąska w sam raz na dwa gryzy, a jest zdrowa i pożywna.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 szkl. lubella corn flakes pełne ziarno
6 szt. jaja kurze całe
100 g ser żółty w kawałku
100 g kukurydza konserwowa
1 łyżka szczypiorek
1 szt. papryka czerwona
1 plaster por
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka masło
Przygotowanie
Jajka wybijamy i rozkłócamy. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.