Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
lubella
Masz ochotę na szybką i pyszną przekąskę? Babeczki z jajek, płatków pełnoziarnistych, z dodatkiem sera, kukurydzy i innych przysmaków przygotujesz błyskawicznie – i tak samo zjesz. Muffinki omletowe to przekąska w sam raz na dwa gryzy, a jest zdrowa i pożywna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
304
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
2.4 / 7
Masz ochotę na szybką i pyszną przekąskę? Babeczki z jajek, płatków pełnoziarnistych, z dodatkiem sera, kukurydzy i innych przysmaków przygotujesz błyskawicznie – i tak samo zjesz. Muffinki omletowe to przekąska w sam raz na dwa gryzy, a jest zdrowa i pożywna.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 szkl. lubella corn flakes pełne ziarno
6 szt. jaja kurze całe
100 g ser żółty w kawałku
100 g kukurydza konserwowa
1 łyżka szczypiorek
1 szt. papryka czerwona
1 plaster por
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka masło
Przygotowanie
Jajka wybijamy i rozkłócamy. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
304
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.