Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

lubella
Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

1

2.4 / 7

Masz ochotę na szybką i pyszną przekąskę? Babeczki z jajek, płatków pełnoziarnistych, z dodatkiem sera, kukurydzy i innych przysmaków przygotujesz błyskawicznie – i tak samo zjesz. Muffinki omletowe to przekąska w sam raz na dwa gryzy, a jest zdrowa i pożywna.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 szkl. lubella corn flakes pełne ziarno

6 szt. jaja kurze całe

100 g ser żółty w kawałku

100 g kukurydza konserwowa

1 łyżka szczypiorek

1 szt. papryka czerwona

1 plaster por

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Jajka wybijamy i rozkłócamy. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.

2

Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

3

Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

304

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły