Omletowe babeczki z Corn Flakes

lubella
Omletowe babeczki z Corn Flakes

1

0 / 0

Chętna na przekąskę? A może chcesz urozmaicić swoje posiłki? Upiecz jedyne w swoim rodzaju babeczki z jajka, sera żółtego oraz warzyw. Możesz zjeść je z chlebem albo jako dodatek do dania obiadowego.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

6 szt. jaja l

100 g ser żółty

10 g kukurydza konserwowa

1 łyżka szczypiorek

1 szt. papryka czerwona

1 szt. por

2 łyżka masło

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Jajka wybijamy i rozkłócamy. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.

2

Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

3

Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły