Omletowe babeczki z Corn Flakes
lubella
Chętna na przekąskę? A może chcesz urozmaicić swoje posiłki? Upiecz jedyne w swoim rodzaju babeczki z jajka, sera żółtego oraz warzyw. Możesz zjeść je z chlebem albo jako dodatek do dania obiadowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Chętna na przekąskę? A może chcesz urozmaicić swoje posiłki? Upiecz jedyne w swoim rodzaju babeczki z jajka, sera żółtego oraz warzyw. Możesz zjeść je z chlebem albo jako dodatek do dania obiadowego.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1.50 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
6 szt. jaja l
100 g ser żółty
10 g kukurydza konserwowa
1 łyżka szczypiorek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. por
2 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka wybijamy i rozkłócamy. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.