Omlet ze szpinakiem

kontakt_1
Omlet ze szpinakiem

2

3.3 / 4

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 szczyp. sól, pieprz

50 g szpinak

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Szpinak podsmażamy na maśle z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę i przyprawiamy solą. Odstawiamy

2

Oddzielamy białko od żółtka 1 jajka. Do miski wybijamy 2 całe jajka oraz dodajemy 1 żółtko. Przyprawiamy lekko solą oraz pieprzem. Dodajemy podsmażony czosnek i lekko mieszamy.

3

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wylewamy masę jajeczno-szpinakową. Smażymy na małym ogniu około 3 minuty z każdej strony na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

907

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły