Omlet ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Omlet ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294818.jpeg&w=3840&q=75)
2
3.3 / 4
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 szczyp. sól, pieprz
50 g szpinak
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Szpinak podsmażamy na maśle z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę i przyprawiamy solą. Odstawiamy
2
Oddzielamy białko od żółtka 1 jajka. Do miski wybijamy 2 całe jajka oraz dodajemy 1 żółtko. Przyprawiamy lekko solą oraz pieprzem. Dodajemy podsmażony czosnek i lekko mieszamy.
3
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wylewamy masę jajeczno-szpinakową. Smażymy na małym ogniu około 3 minuty z każdej strony na złoty kolor.