Omlet ze szpinakiem
kontakt_1
1
3.3 / 4
0
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt jaja kurze całe
1 szt żółtko jaja kurzego
1 szcz. sól, pieprz
50 gr szpinak
1 szt ząbek czosnku
2 łyżka masło
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Szpinak podsmażamy na maśle z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę i przyprawiamy solą. Odstawiamy
2
Oddzielamy białko od żółtka 1 jajka. Do miski wybijamy 2 całe jajka oraz dodajemy 1 żółtko. Przyprawiamy lekko solą oraz pieprzem. Dodajemy podsmażony czosnek i lekko mieszamy.
3
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wylewamy masę jajeczno-szpinakową. Smażymy na małym ogniu około 3 minuty z każdej strony na złoty kolor.