Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Lubię potrawy z jaj i omlety, często robię je na śniadanie na słodko z konfiturą lub posypane cukrem pudrem. Na kolację jem omlety na słono z zielonym groszkiem, szynką, serem, żółtym. Gdy zostaje mi niewykorzystany makaron z poprzedniego dnia, robię pyszny omlet z makaronem - szybki i bardzo pyszny posiłek. Wybór składników do mojego omleta zależy tylko i wyłącznie od tego, na co mam ochotę i co mam w lodówce. Omlet, który dziś proponuję można jeść na śniadanie, obiad i kolację. Nie może się nie udać (prawdziwe omlety czasem nie zsuwają się z patelni - przynajmniej ja mam taki kłopot;-))), bo dzięki makaronowi ma bardzo stabilną bazę. Takie pierwsze "oszukane" omlety są powrotem do dzieciństwa na wsi, kiedy to babcia robiła nam na śniadanie domowe kluski zapiekane z jajkami. Teraz mam ten komfort, że nie muszę rano grzebać się w mące i przygotowanie mojego omletu trwa do dzisięciu minut:)
10 | Dekagramów | ||
![]() |
|||
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
4 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka | ||
2 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
0.2 | Sztuki |
Papryczka chili
|
|
2 | Łyżki |
śmietana 18%
|
|
4 | Łyżki |
ser żółty
|
|
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
10 | Dekagramów |
Szynka parmeńska
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |