Omlet z pieczarkami i zielonym pesto
maspexdigital
Omlet z jajek posmarowany zielonym pesto, podany z podsmażonymi pieczarkami i świeżą bazylią to znakomita propozycja na sycące śniadanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Omlet z jajek posmarowany zielonym pesto, podany z podsmażonymi pieczarkami i świeżą bazylią to znakomita propozycja na sycące śniadanie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g pieczarki
1 łyżka sok z cytryny
2 łyżecz. masło
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
2 szt. jajko
1 łyżka zielone pesto łowicz
Przygotowanie
Obrane pieczarki skrapiamy sokiem z cytryny.
Podsmażamy je do zrumienienia na maśle, po czym doprawiamy solą, pieprzem i świeżą bazylią.
Jajka dokładnie roztrzepujemy.
Masło rozpuszczamy na patelni.
Przelewamy na nią jajka i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie.
Omleta przekładamy na talerz. Smarujemy go pesto, na wierzch dodajemy pieczarki, dekorujemy bazylią i od razu podajemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.