Omlet z pieczarkami i zielonym pesto

maspexdigital
Omlet z pieczarkami i zielonym pesto

0

0 / 0

Omlet z jajek posmarowany zielonym pesto, podany z podsmażonymi pieczarkami i świeżą bazylią to znakomita propozycja na sycące śniadanie.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g pieczarki

1 łyżka sok z cytryny

2 łyżecz. masło

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

2 szt. jajko

1 łyżka zielone pesto łowicz

Przygotowanie


1

Obrane pieczarki skrapiamy sokiem z cytryny.

2

Podsmażamy je do zrumienienia na maśle, po czym doprawiamy solą, pieprzem i świeżą bazylią.

3

Jajka dokładnie roztrzepujemy.

4

Masło rozpuszczamy na patelni.

5

Przelewamy na nią jajka i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie.

6

Omleta przekładamy na talerz. Smarujemy go pesto, na wierzch dodajemy pieczarki, dekorujemy bazylią i od razu podajemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

422

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły