Omlet z pieczarkami i zielonym pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Omlet z pieczarkami i zielonym pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973416329.jpeg&w=3840&q=75)
Omlet z jajek posmarowany zielonym pesto, podany z podsmażonymi pieczarkami i świeżą bazylią to znakomita propozycja na sycące śniadanie.
0
0 / 0
Omlet z jajek posmarowany zielonym pesto, podany z podsmażonymi pieczarkami i świeżą bazylią to znakomita propozycja na sycące śniadanie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g pieczarki
1 łyżka sok z cytryny
2 łyżecz. masło
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
2 szt. jajko
1 łyżka zielone pesto łowicz
Przygotowanie
Obrane pieczarki skrapiamy sokiem z cytryny.
Podsmażamy je do zrumienienia na maśle, po czym doprawiamy solą, pieprzem i świeżą bazylią.
Jajka dokładnie roztrzepujemy.
Masło rozpuszczamy na patelni.
Przelewamy na nią jajka i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie.
Omleta przekładamy na talerz. Smarujemy go pesto, na wierzch dodajemy pieczarki, dekorujemy bazylią i od razu podajemy.