OMLET Z OWOCAMI

kontakt_3
OMLET Z OWOCAMI

2

4.4 / 10

Pyszny i puszysty omlet. Doskonały pomysł na ciepłe śniadanie.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. kubuś play woda owoce brzoskwinia jabłko

2 szt. jaja l

1 łyżka płatki owsiane

1 szczyp. sól

0.50 szt. banan

1 łyżka płatki kokosowe

1 łyżecz. olej kokosowy

250 g owoce sezonowe

Przygotowanie


1

Jajka ubijamy trzepaczką. Dodajemy rozgniecionego banana, płatki owsiane, wiórki kokosowe, szczyptę soli.

2

Wlewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu z dwóch stron.

3

Podajemy z ulubionymi owocami sezonowymi. SMACZNEGO!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

488

kcal

Białka

144

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły