Omlet z mozzarellą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Omlet z mozzarellą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F154-1702057480726.jpeg&w=3840&q=75)
jajeczne omletowe śniadanko
0
0 / 0
jajeczne omletowe śniadanko
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
50 olej
4 szczyp. chili
1 łyżecz. sól, pieprz
300 g mozzarella
10 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżka szczypiorek
Przygotowanie
1
Jajka, przyprawy i mąkę zmiksować w blenderze.
2
Na patelni rozgrzać oliwę, wlać 1/3 masy jajecznej.
3
Na masę położyć dwa plastry mozzarelli i posypać 1/3 szczypiorku.
4
Smażyć około 4 minuty, delikatnie przewrócić omlet i smażyć około jednej minuty.
5
Omlet przełożyć na talerz i złożyć na pół.