Omlet z mozzarellą
m7
jajeczne omletowe śniadanko
Wartości odżywcze na porcję
Energia
736
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
jajeczne omletowe śniadanko
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
50 olej
4 szczyp. chili
1 łyżecz. sól, pieprz
300 g mozzarella
10 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżka szczypiorek
Przygotowanie
Jajka, przyprawy i mąkę zmiksować w blenderze.
Na patelni rozgrzać oliwę, wlać 1/3 masy jajecznej.
Na masę położyć dwa plastry mozzarelli i posypać 1/3 szczypiorku.
Smażyć około 4 minuty, delikatnie przewrócić omlet i smażyć około jednej minuty.
Omlet przełożyć na talerz i złożyć na pół.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
736
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.