Omlet z makaronem penne i warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Omlet z makaronem penne i warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976184981.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa nadaje się zarówno na pyszne rodzinne śniadanie, jak i szybki lekki obiad. Jest bardzo prosta, a jej przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Danie idealne dla zapracowanych mam.
2
0 / 0
Potrawa nadaje się zarówno na pyszne rodzinne śniadanie, jak i szybki lekki obiad. Jest bardzo prosta, a jej przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Danie idealne dla zapracowanych mam.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka słodka mielona
360 g makaron penne
100 g seler naciowy
200 g cebula
200 g papryka
5 g czosnek
1 szt. nać pietruszki
1 szt. szczypiorek
4 szt. jaja kurze całe
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
Pokrojone w kostkę warzywa smażymy na oliwie z oliwek, następnie przyprawiamy je solą, pieprzem i słodką papryką.
Na patelnię wykładamy ugotowany makaron penne i zalewamy ubitymi ze śmietaną jajkami.
Całość smażymy ok. 10 minut na małym ogniu, aż jajka się "zetną" i wszystkie składniki się połączą.
Omlet podajemy posypany szczypiorkiem i parmezanem oraz skropiony oliwą z oliwek.
Idealnym dodatkiem jest sałatka z pomidorów.