Omlet z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Omlet z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975876994.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo dobra propozycja na śniadanie czy kolację:)
0
0 / 0
Bardzo dobra propozycja na śniadanie czy kolację:)
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.25 szkl. mleko
4 szt. jaja kurze całe
6 szt. pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 łyżka nać pietruszki
0.50 szkl. ser żółty
Przygotowanie
Kurki lub pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć aż pieczarki i cebulka się zeszklą.
W salaterce rozkłócić jajka. Dodać mleko, sól, pieprz i starty ser. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Kiedy pieczarki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć.
Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.