Omlet z grzybami

m7
Omlet z grzybami

0

0 / 0

Bardzo dobra propozycja na śniadanie czy kolację:)

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.25 szkl. mleko

4 szt. jaja kurze całe

6 szt. pieczarki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

1 łyżka nać pietruszki

0.50 szkl. ser żółty

Przygotowanie


1

Kurki lub pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć aż pieczarki i cebulka się zeszklą.

2

W salaterce rozkłócić jajka. Dodać mleko, sól, pieprz i starty ser. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Wymieszać.

3

Kiedy pieczarki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć.

4

Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

465

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły