Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

100 Gramów
ser feta
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja roztrzepać widelcem i NIE SOLIĆ
  2. na patelni rozgrzewamy masło i równomiernie układamy fetę (im twardszy gatunek tym lepiej)
  3. Fetę smażymy do uzyskania lekko złotego koloru
  4. Wlewamy jaja i smażymy
  5. Na wierzch można położyć pomidory i szczypior

Opis

jeśli nie lubisz fety nie rób tego omleta

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Omlet z makaronem i owocami lata

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!