0

Składniki

100 Gramów
ser feta
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja roztrzepać widelcem i NIE SOLIĆ
  2. na patelni rozgrzewamy masło i równomiernie układamy fetę (im twardszy gatunek tym lepiej)
  3. Fetę smażymy do uzyskania lekko złotego koloru
  4. Wlewamy jaja i smażymy
  5. Na wierzch można położyć pomidory i szczypior

Opis

jeśli nie lubisz fety nie rób tego omleta

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!