Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

100 Gramów
ser feta
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja roztrzepać widelcem i NIE SOLIĆ
  2. na patelni rozgrzewamy masło i równomiernie układamy fetę (im twardszy gatunek tym lepiej)
  3. Fetę smażymy do uzyskania lekko złotego koloru
  4. Wlewamy jaja i smażymy
  5. Na wierzch można położyć pomidory i szczypior

Opis

jeśli nie lubisz fety nie rób tego omleta

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!