Omlet z bitą śmietaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Omlet z bitą śmietaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976614566.jpeg&w=3840&q=75)
na śniadanko
0
0 / 0
na śniadanko
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
3 szt. jajko
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka masło
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając, następnie dodajemy mąkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy omleta z obydwu stron. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier wg upodobania.