Omlet spaghetti na słodko

Lubella

Omlet spaghetti na słodko to nowoczesna odsłona klasycznego naleśnika, podana w niecodziennej formie cienkich, złocistych nitek. Ciasto przygotowuje się na bazie mleka, mąki, jajka i masła, a następnie wylewa na patelnię cienkim strumieniem, tworząc efektowny zygzak. Po usmażeniu omlet przypomina wizualnie spaghetti, które można podać na wiele sposobów. My proponujemy wersję ze świeżymi owocami i kremem ciasteczkowym. To idealny wybór na śniadanie, deser lub przekąska dla dzieci. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Omlet spaghetti na słodko to nowoczesna odsłona klasycznego naleśnika, podana w niecodziennej formie cienkich, złocistych nitek. Ciasto przygotowuje się na bazie mleka, mąki, jajka i masła, a następnie wylewa na patelnię cienkim strumieniem, tworząc efektowny zygzak. Po usmażeniu omlet przypomina wizualnie spaghetti, które można podać na wiele sposobów. My proponujemy wersję ze świeżymi owocami i kremem ciasteczkowym. To idealny wybór na śniadanie, deser lub przekąska dla dzieci. Życzymy smacznego!
9
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Ciasto
250 ml mleko
25 g masło
40 g cukier puder
140 g mąka pszenna lubella
10 g proszek do pieczenia
1 szt. jajko
Dodatki
1 szt. kiwi
5 szt. truskawki
4 łyżka krem ciasteczkowy
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce.
Zmiksować do połączenia składników na gładkie ciasto.
Przelać ciasto do butelki z dziubkiem lub rękawa cukierniczego.
Rozgrzać patelnię z powłoką teflonową (nieprzywierającą).
Wylewać ciasto, tworząc cienki zygzak na powierzchni całej patelni.
Smażyć z jednej strony, aż się przyrumieni i nie będzie surowe na wierzchu.
Powtórzyć czynność do wykorzystania całego ciasta.
Omlet spaghetti podawać z pokrojonym kiwi i truskawkami. Wierzch polać podgrzanym sosem ciasteczkowym.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.