Omlet prowansalski

maspexdigital
Omlet prowansalski

0

0 / 0

Pyszny i błyskawiczny w przygotowaniu omlet poleca się na śniadanie. Z dodatkiem oliwek i sosu warzywnego w stylu prowansalskim z pewnością Ci zasmakuje!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

4 szt. jajko

8 szt. oliwki czarne

2 łyżka masło

1 łyżecz. zioła prowansalskie

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Jaja roztrzepać z dodatkiem soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich.

2

Na małej patelni rozgrzać masło, wlać jaja, dodać oliwki smażyć na małym ogniu, pod przykryciem, około 2 minuty z każdej strony.

3

Podawać na ciepło z sosem 8 Warzyw Po Prowansalsku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

568

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły