Omlet po hiszpańsku

elka87

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. W sam raz na kolację
Wartości odżywcze na porcję
Energia
277
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. W sam raz na kolację
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
5 szt. jajek
4 szt. ziemniaki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 łyżka mleka,
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Ziemniaki pokroić w kostkę, cebule w plasterki, na patelni podgrzać oliwę, wrzucic cebulę i podsmazyć ale nie rumienić.
dodać ziemniaki, przyprawy razem chwilę podsmażyć
jajka roztrzepać z mlekiem, zalać nimi ziemniaki. Smażyc omlet aż górna warstwa zastygnie, posypac pietruszka, podawać tylko gorące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
277
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.