Omlet po hiszpańsku

elka87
Omlet po hiszpańsku

0

0 / 0

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. W sam raz na kolację

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

5 szt. jajek

4 szt. ziemniaki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

3 łyżka mleka,

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Ziemniaki pokroić w kostkę, cebule w plasterki, na patelni podgrzać oliwę, wrzucic cebulę i podsmazyć ale nie rumienić.

2

dodać ziemniaki, przyprawy razem chwilę podsmażyć

3

jajka roztrzepać z mlekiem, zalać nimi ziemniaki. Smażyc omlet aż górna warstwa zastygnie, posypac pietruszka, podawać tylko gorące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

277

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły