Omlet po hiszpańsku

elka87
Omlet po hiszpańsku

0

0 / 0

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. W sam raz na kolację

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

5 szt. jajek

4 szt. ziemniaki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

3 łyżka mleka,

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Ziemniaki pokroić w kostkę, cebule w plasterki, na patelni podgrzać oliwę, wrzucic cebulę i podsmazyć ale nie rumienić.

2

dodać ziemniaki, przyprawy razem chwilę podsmażyć

3

jajka roztrzepać z mlekiem, zalać nimi ziemniaki. Smażyc omlet aż górna warstwa zastygnie, posypac pietruszka, podawać tylko gorące.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły