Omlet po hiszpańsku
elka87
Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. W sam raz na kolację
Wartości odżywcze na porcję
Energia
277
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. W sam raz na kolację
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
5 szt. jajek
4 szt. ziemniaki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 łyżka mleka,
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Ziemniaki pokroić w kostkę, cebule w plasterki, na patelni podgrzać oliwę, wrzucic cebulę i podsmazyć ale nie rumienić.
dodać ziemniaki, przyprawy razem chwilę podsmażyć
jajka roztrzepać z mlekiem, zalać nimi ziemniaki. Smażyc omlet aż górna warstwa zastygnie, posypac pietruszka, podawać tylko gorące.