Omlet jajeczny ze szparagami i Ogórkami Korniszonami Krakus

formularz
Omlet jajeczny ze szparagami i Ogórkami Korniszonami Krakus

0

5 / 1

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szt. korniszony krakus

1 opak. ketchup kotlin łagodny

6 szt. jaja kurze całe

150 g szparagi

1 łyżka masło klarowane

2 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. płatki chili

Przygotowanie


1

Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na maśle klarowanym, aż będą miękkie, a pod koniec smażenia dodać sprasowane ząbki czosnku.

2

W międzyczasie jajka roztrzepać, doprawić i wlać na patelnię ze szparagami

3

Na wierzchu ułożyć pokrojone w krążki Ogórki Korniszony Krakus i zakryć przykrywką.

4

Kiedy spód się zetnie, omlet przewrócić na drugą stronę i chwilę podsmażyć.

5

Podawać z Ketchupem Kotlin Łagodny

Wartości odżywcze na porcję


Energia

556

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły