Omlet jajeczny ze szparagami i Ogórkami Korniszonami Krakus
formularz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
556
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szt. korniszony krakus
1 opak. ketchup kotlin łagodny
6 szt. jaja kurze całe
150 g szparagi
1 łyżka masło klarowane
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. płatki chili
Przygotowanie
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na maśle klarowanym, aż będą miękkie, a pod koniec smażenia dodać sprasowane ząbki czosnku.
W międzyczasie jajka roztrzepać, doprawić i wlać na patelnię ze szparagami
Na wierzchu ułożyć pokrojone w krążki Ogórki Korniszony Krakus i zakryć przykrywką.
Kiedy spód się zetnie, omlet przewrócić na drugą stronę i chwilę podsmażyć.
Podawać z Ketchupem Kotlin Łagodny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
556
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.