Omlet jajeczny ze szparagami i Ogórkami Korniszonami Krakus
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Omlet jajeczny ze szparagami i Ogórkami Korniszonami Krakus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973834812.jpeg&w=3840&q=75)
0
5 / 1
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szt. korniszony krakus
1 opak. ketchup kotlin łagodny
6 szt. jaja kurze całe
150 g szparagi
1 łyżka masło klarowane
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. płatki chili
Przygotowanie
1
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na maśle klarowanym, aż będą miękkie, a pod koniec smażenia dodać sprasowane ząbki czosnku.
2
W międzyczasie jajka roztrzepać, doprawić i wlać na patelnię ze szparagami
3
Na wierzchu ułożyć pokrojone w krążki Ogórki Korniszony Krakus i zakryć przykrywką.
4
Kiedy spód się zetnie, omlet przewrócić na drugą stronę i chwilę podsmażyć.
5
Podawać z Ketchupem Kotlin Łagodny