Omlet Fiony
marcin
Omlet z pełnowartościowej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku na mleku roślinnym.Wypełniony serkiem twarogowym i dżemem malinowym Łowicz w towarzystwie kiwi i chrupiących migdałów.
0
0 / 0
Omlet z pełnowartościowej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku na mleku roślinnym.Wypełniony serkiem twarogowym i dżemem malinowym Łowicz w towarzystwie kiwi i chrupiących migdałów.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. jajko kurze całe
2 łyżka mąka orkiszowa
4 łyżka mleko kokosowe
1 szt. szpinak mrożony
1 łyżecz. olej z pestek winogron
2 łyżecz. dżem malinowy niskosłodzony łowicz
1 łyżka ser twarogowy kremowy
1 szt. kiwi
4 szt. migdały
Przygotowanie
Jajko wbić do miski, dodać mąkę, szpinak (wcześniej rozmrożony), oraz mleko kokosowe. Wszystko razem dobrze roztrzepać.
Rozgrzać patelnię i posmarować olejem. Usmażyć naleśnik.
Usmażony naleśnik przełożyć na talerz. Posmarować serkiem twarogowym i dżemem niskosłodzonym malinowym Łowicz. Złożyć i udekorować pokrojonym kiwi i migdałami.