Omlet cesarki z dżemem malinowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Omlet cesarki z dżemem malinowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217412.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatny i puszysty omlet – mini porcje z pysznym dżemem malinowym. Prawdziwie cesarskie śniadanie!
1
4.5 / 2
Delikatny i puszysty omlet – mini porcje z pysznym dżemem malinowym. Prawdziwie cesarskie śniadanie!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżka cukier drobny
1 łyżka śmietana 36%
1 szczyp. sól
1 łyżka masło
1 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Rozdzielić żółtka wszystkich jaj od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać śmietanę, przesianą mąkę i wymieszać.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć łyżką z ciastem.
Ciasto wylać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną masłem i smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy spód się zetnie, omlet obrócić, a następnie „porozrywać” na kawałki i pozostawić chwilę na patelni do całkowitego usmażenia ciasta.
Omlet można podać posypany cukrem pudrem oraz z dżemem malinowym.