Omlet biszkoptowy

maspexdigital
Omlet biszkoptowy

0

3.5 / 31

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szt. jaja l

2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżecz. cukier puder

3 łyżka olej do smarowania

1 szt. bita śmietana

1 szt. dżem łowicz czarna porzeczka

Przygotowanie


1

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.

2

Następnie zmniejszając obroty stopniowo dodajemy rozmieszane żółtka.

3

Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy cukier i mąkę.

4

Miksujemy na najmniejszych obrotach jeszcze tylko przez 10 sekund.

5

Rozgrzewamy patelnię (średnicy 18 - 20cm), podlewamy odrobinę oleju i wylewamy omlet na patelnię.

6

Smażymy 3-4 minuty bez przykrycia

7

Przekładamy na drugą stronę i smażymy 2 minuty.

8

Podajemy z bitą śmietaną i Czarną Porzeczką 100% z owoców Łowicz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

946

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

58

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły