Omlet biszkoptowy
maspexdigital
0
3.5 / 31
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. jaja l
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżeczka cukier puder
3 łyżka olej do smarowania
1 szt. bita śmietana
1 szt. dżem łowicz czarna porzeczka
Przygotowanie
1
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
2
Następnie zmniejszając obroty stopniowo dodajemy rozmieszane żółtka.
3
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy cukier i mąkę.
4
Miksujemy na najmniejszych obrotach jeszcze tylko przez 10 sekund.
5
Rozgrzewamy patelnię (średnicy 18 - 20cm), podlewamy odrobinę oleju i wylewamy omlet na patelnię.
6
Smażymy 3-4 minuty bez przykrycia
7
Przekładamy na drugą stronę i smażymy 2 minuty.
8
Podajemy z bitą śmietaną i Czarną Porzeczką 100% z owoców Łowicz.