Omlet biszkoptowy
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
946
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
58
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 31
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. jaja l
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżecz. cukier puder
3 łyżka olej do smarowania
1 szt. bita śmietana
1 szt. dżem łowicz czarna porzeczka
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Następnie zmniejszając obroty stopniowo dodajemy rozmieszane żółtka.
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy cukier i mąkę.
Miksujemy na najmniejszych obrotach jeszcze tylko przez 10 sekund.
Rozgrzewamy patelnię (średnicy 18 - 20cm), podlewamy odrobinę oleju i wylewamy omlet na patelnię.
Smażymy 3-4 minuty bez przykrycia
Przekładamy na drugą stronę i smażymy 2 minuty.
Podajemy z bitą śmietaną i Czarną Porzeczką 100% z owoców Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
946
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
58
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.