Omlet bananowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Omlet bananowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977201604.jpeg&w=3840&q=75)
na śniadanko
0
0 / 0
na śniadanko
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.25 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. jajko
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka cukier
0.50 szt. banan
Przygotowanie
1
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, dodajemy po 1 żółtku ciągle miksując. Następnie dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banana ścieramy na grubej tarce i dodajemy do masy lub na wylaną na patelnię masę układamy plasterki z banana.
2
Omleta smażymy z obydwu stron na maśle podając z dowolnym dżemem.