Omlet bananowy
m7
na śniadanko
Wartości odżywcze na porcję
Energia
503
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
na śniadanko
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.25 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. jajko
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka cukier
0.50 szt. banan
Przygotowanie
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, dodajemy po 1 żółtku ciągle miksując. Następnie dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banana ścieramy na grubej tarce i dodajemy do masy lub na wylaną na patelnię masę układamy plasterki z banana.
Omleta smażymy z obydwu stron na maśle podając z dowolnym dżemem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
503
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.