0

Składniki

1 Łyżeczka
cynamon
2 Łyżeczki
masło
1 Sztuka
gruszka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
ocet winny
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozpuszczamy masło, wlewam jaja i podgrzewam. Jak zaczną pojawiać się bąbelki to zawijam rogi do środka. Potem składamy na pół. Podajemy z gruszkami i polane syropem z gruszek. Smacznego.
  2. wrzucamy gruszki, chwilę podsmażamy, dodajemy cynamon a pod koniec ocet. Gruszki powinny być miękkie. Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy (szczególnie ważny jest pieprz) i mieszamy dokładnie widelcem lub trzepaczką.
  3. Gruszkę kroimy na plasterki Na patelni podgrzewamy masło z cukrem, aż uzyska kolor karmelowy.

Opis

Omlet z gruszką i cynamonem jest bardzo aromatyczny i smaczny. A jeśli chodzi o sam omlet to jest to klasyczny jajeczny omlet francuski, ale podany w smakowity sposób. Smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!