Olivkowe oczęta

kontakt_6
Olivkowe oczęta

0

0 / 0

Olivkowe oczęta to danie,w którym wykorzystujemy składniki pizzy do udekorowania według naszych upodobań.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mąka lubella puszysta tortowa

0.50 łyżka cukier

0.25 l mleko

100 g drożdże

2 łyżka olej

1 szcz. zioła włoskie

1 szcz. czosnek granulowany

1 pusz. pomidory krojone łowicz

1 szcz. vegeta

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 kost. mozarella

1 pusz. czarne oliwki

1 szt. pomidor

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać przez sitko wymieszać z solą i przyprawami, wsypać do miski zrobić dołek. 1/4 drożdży wrzucić do letniego mleka i wymieszać z cukrem, wlać do miski, połączyć z mąką. Jeżeli mąka jest sucha dodać trochę wody. Wszystko wyrabiać mikserem skrzydełkami do ciasta drożdżowego.

2

Jednolite ciasto podzielić na dwa pączusie i zostawić do wyrośnięcia.

3

Pomidory w puszcze krojone Łowicz przełożyć do miski i dodać z vegetę , pieprz, sól, czosnek. To wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

4

W między czasie przygotować dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto delikatnie rozwałkować na blaszce.

5

Ciasto posmarować sosem i wykładać swoje ulubione składniki: ser, oliwki i pomidora pokrojonego w plastry.

6

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piec ok 15-18 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły